aan de bel hangen


aan de bel hangen 1.0

ergens aanbellen

Algemene voorbeelden


Zij kleedden zich een weinig op en gingen bij de Mettenanxten aan de bel hangen. Die deden niet open. Dan maar naar de Tordoirs. Die hadden geen bel, maar een klopper.

http://books.google.nl/books?id=6YR0AAAAQBAJ&printsec=frontcover&hl=nl&source=gbs_ge_summary_r&cad=0#v=onepage&q&f=false,

aan de bel hangen 2.0

iemand opbellen

Algemene voorbeelden


Maar je bent te beroerd om mij op te bellen. Ook iets dat jou zou storen, omdat ik daardoor belast zou worden. Zo kun je op de duur door àlles belast zijn. Is het een mindere belasting soms, als ik hier uren zit te koekeloeren of om de haverklap voor niets aan je bel hang?

Liliane, of De spiegelingen van leugen en liefde, Clem Schouwenaars,

Wanneer een van de medewerkers van een callcenter merkt dat er sprake is van een 'plaagbeller' wordt, na een vastgestelde procedure, de bewuste knop ingedrukt. De verbinding met het gratis servicenummer kan dan voor bepaalde tijd niet meer tot stand worden gebracht. In plaats daarvan krijgt de beller een meldtekst die aangeeft dat nummer alleen nog betaald gebeld kan worden. Na enige tijd wordt deze blokkade weer opgeheven. Hoelang dit duurt, wil Carglass niet zeggen. "Want dan zul je zien dat de 'plaagbeller' meteen weer aan de bel hangt."

ANP,

aan de bel hangen 3.0

contact opnemen
Vaak in combinatie met bij iets/iemand.

Algemene voorbeelden


"Onze vaste schoonmakers waren met vakantie, daarom kwamen er invallers. Maar er was blijkbaar niemand om toezicht te houden." Precies van dit soort dingen wordt Tineke S. nou zo moe. Wéér bij het stadsdeel aan de bel hangen, wéér al die tafeltjes, stoeltjes en kasten van hun plaats.

NRC,

De kunst is om in een vroeg stadium te achterhalen of een ziektegeval 'wit' of 'grijs' is. Is het 'grijs', dan moet de werkgever zo snel mogelijk bij zijn arbodienst aan de bel hangen.

http://www.vno-ncw.nl/frames/frtot1.htm,